Korona Virüse Karşı Dezenfekte Çalışmaları.

• 21.03.2020
Akyaka Belediyesi Korona Virüse Karşı Dezenfekte Çalışmaları Yaptı.
Korona Virüse Karşı Dezenfekte Çalışmaları.

Akyaka Belediyesi ekiplerince Akyaka’da, korona virüs önlemleri kapsamında vatandaşların yoğun kullandığı bölgelere dezenfekte çalışmaları yapılıyor.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) isimli hastalığa karşı alınan etkin koruyucu önlemler ile hastalıkla mücadele noktasında kişisel tedbirlerin yanı sıra yerel yönetimler tarafından da alınan tedbirlerin hayata geçirilmesi kapsamında Akyaka Belediyesi tarafından oluşturulan özel kıyafetli dezenfekte ekipleri, Akyaka’da insan sirkülasyonunun yoğun olduğu tüm toplu taşıma araçları, duraklar ve istasyonlar ile cadde, sokak, meydan, bulvar, pazaryeri,ibadethaneler  gibi alanlar, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tarafından belirlenen şartlarda, sık periyotlarla temizlenme ve dezenfekte işlemleri yürütülüyor.

Yürütülen dezenfekte çalışmalarını yerinde incelemek üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu alanlarda incelemede bulunan Belediye Başkanı Ergüder TOPTAŞ, yetkililerden bilgi aldı.

Akyaka Belediyesi tarafından ilçe merkezinde devam eden sterilizasyon çalışmalarına ilişkin açıklamada bulunan Akyaka Belediye Başkanı Sayın Ergüder TOPTAŞ; Akyaka’nın koronavirüsüne karşı daha tedbirli olabilmesi için ilaçlama çalışmalarını başlatmış bulunmaktayız. Bununla birlikte Akyaka Belediyesi olarak çöplerin daha hızlı alınması ve mutlaka yıkanması noktasında çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Aldığımız önlemler ile en iyi şekilde ilaçlama çalışmalarını yürütmekteyiz. Resmi kurum ve kuruluşlarda da ilaçlama çalışmaları ivedilikle yapılacaktır.”dedi.

Akyaka Belediyemiz ve diğer yerel yönetimler Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunda alınan karar ve önerilen tedbirler çerçevesinde faaliyetlerine devam ediyor. Toplu ulaşım araçları, istasyonları ve durakları yine vatandaşımızın yoğun olarak kullandığı cadde, bulvar, park, meydan gibi yerler ortak kullanımın yoğun olduğu alışveriş merkezleri, kıraathaneler, dinlenme ve eğlence yerleri, bütün kurumların hizmet binaları bu kapsamda dezenfekte edilecek. Aldığımız tedbirler ve yaptığımız çalışmaların tamamı tedbir amaçlıdır. Yoğun şekilde çalışan ve fedakarlıkta bulunan sağlık çalışanlarını yerinde ziyaret etmek istedim. Onlara Akyaka Belediye Başkanı olarak halkımız adına gayretleri için teşekkür ediyorum.